Nationale Jeugd Crossdag

Zondag 25 november 2018 staat in het teken van Jeugd in beweging. Op deze zondagochtend staan wedstrijden speciaal voor basisscholen en -scholieren op het programma. Tijdens het de Scholieren Crossdag maken alle scholen evenveel kans op veel verschillende en waardevolle prijzen. De school die met de meeste scholieren aan de start verschijnt, eindigt niet automatisch hoog in het klassement.

Scholieren Crossdag

  • Voor het zevende jaar wordt er een totaalklassement gekoppeld aan deze scholierenlopen.
  • Tijdens deze scholencompetitie maken alle scholen evenveel kans op veel verschillende prijzen.
  • Iedereen krijgt na afloop een mooie herinnering.
  • De NS kids club is aanwezig met verschillende spelmaterialen.
  • Deze scholieren crossdag staat in het teken van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). 
  • Op het evenement wordt in het kader van “We are food” een gezond eten plein gecreëerd.

Inschrijven

Inschrijven met korting kan tot 1 november 2018, de voor-inschrijving loopt dan nog van 2 tot en met 17 november en de na-inschrijving start vanaf 18 november. LET OP! Hoe eerder je inschrijft, hoe lager het inschrijfgeld.

Collectief inschrijven

Indien voor 1 november via school collectief ingeschreven wordt, dan brengen wij GÉÉN inschrijfgeld in rekening. Voorwaarde is wel dat er minimaal 10 kinderen deelnemen. U kunt deze deelnemers via een speciaal daarvoor bestemd inschrijfformulier in sturen. Dit formulier kunt u opvragen via judi@warandeloop.nl . Bekijk alle informatie over inschrijven op de inschrijfpagina.

Direct inschrijven kan via onderstaande link!

Inschrijven

SPAR EK Cross Tilburg 2018

De Warandeloop Tilburg is tevens organisator van het Europees kampioenschap Cross in december. In dit kader is er een breed programma ontwikkeld waarbij jeugd in beweging centraal staat. De scholierenlopen maken dit jaar onderdeel uit van het omvangrijke side events programma van het EK Cross Tilburg. Onderdelen van dit project zijn:

  • De Weekly Mile, dit programma wordt aangeboden als een cyclus van vier weken. Sportstimulering en integratie staan centraal tijdens dit programma
  • Ren-Spring-Gooi, dit programma wordt aangeboden als een pakket dat gebruikt kan worden tijdens gymlessen in het basisonderwijs.

Klik hier voor meer informatie over de side events van het EK Cross Tilburg 2018.

Afstanden, starttijden en tarieven

Klik hier voor een vergrote versie van de tabel.

t/m 01 november: €2,00 

02 - 17 november: €3,50 

Vanaf 18 november: €6,00 

JOGG: Jongeren Op Gezond Gewicht 

De Warandeloop werkt sinds 2013 aan Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). In samenwerking met het Sportbedrijf Tilburg, Stichting Opmaat, ROC Sport en Bewegen,  en A.V. Attila staat de Scholieren Crossdag volledig in het teken van het stimuleren van een gezonde levenswijze bij jongeren.

Iedereen krijgt na afloop een mooie herinnering.

Er is E.H.B.O. aanwezig tijdens het event.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de NS Kidsclub

Parkoers

Alle deelnemers aan het Scholiere Crossdag zullen over het speciaal aangelegde jeugdparkoers lopen. Het jeugdparkoers bestaat uit een lange ronde van 800 meter (blauw) en een korte ronde van 400 meter (paars). Je leeftijd/groep bepaalt hoeveel en welke rondes jij moet lopen.

Klik hier voor een vergrote versie van het parkoers

Prijsuitreiking

De eerste drie jongens en meisjes in elke categorie vallen in de prijzen! Daarnaast maken scholen kans op waardevolle prijzen. De prijsuitreiking voor scholen en scholieren is rond 11.45 uur binnen in de grote horecagelegenheid.