Voorwaarden deelnameĀ 

Deze voorwaarden gelden voor deelname aan de Brabant Nations Cup en de crossgala's.

Gedubbelde atleten

De regelgeving staat toe dat de wedstrijdleider gedubbelde atleten uit de wedstrijd haalt. Deze atleten worden wel geklasseerd voor het verenigingskampioenschap.

Deze regel wordt als volgt toegepast:
Het uit de wedstrijd halen van gedubbelde atleten zal in ieder geval toegepast worden bij de senioren lange cross (mannen- en vrouwengala). Bij de andere wedstrijden kan de wedstrijdleider hiervan gebruik maken indien deze het voor het verloop van de wedstrijd noodzakelijk vindt.

Om atleten een indicatie te geven wanneer atleten uit de wedstrijd gehaald kunnen worden kan de volgende regel toegepast worden.

Limieten vrouwen senioren lange cross (vrouwengala inclusief neo-senioren)

Vrouwen senioren: 18:00 minuten

Vrouwen <23 jaar: 18:30 minuten

Limieten Mannen senioren lange cross (mannengala inclusief neo-senioren)
Mannen senioren: 31:00 minuten

Mannen <23 jaar: 31:30 minuten

Klassering uit de wedstrijd gehaalde atleten
Atleten die voor de finish uit de wedstrijd gehaald worden zullen niet in de uitslag opgenomen worden.

Senioren Beekse Bergen Cross
Senioren atleten die niet kunnen voldoen aan bovenstaande richttijden kunnen, conform voorgaande jaren, inschrijven voor de zogenaamde Beekse Bergen Cross (zaterdag starttijd 10.00 uur). Deze Beekse Bergen Cross heeft een eigen prijsuitreiking. Daarnaast worden de deelnemers aan de Beekse Bergen Cross ook opgenomen in het klassement voor het Nationaal Crosscircuit.

Categorie indeling

Bij de Warandeloop wordt voor het Europese veld het IAAF reglement aangehouden. Reden hiervoor is dat we dezelfde (internationale) indeling als het EK Cross hanteren. 

Neo-senioren / U-23

Bij de Warandeloop wordt voor het Europese veld het IAAF reglement aangehouden. Reden hiervoor is dat we dezelfde (internationale) indeling als het EK Cross hanteren. De Neo-senioren wedstrijd maakt bij de Warandeloop onderdeel uit van de senioren lange cross (mannen- en vrouwengala). De Warandeloop zal een aparte uitslag opmaken van de Europese Neo-senioren deelnemers. Ook zal er een aparte Europese prijsuitreiking voor neo-senioren plaats vinden.

Junioren A / U-20

Bij de Warandeloop wordt voor het Europese junioren veld het IAAF reglement aangehouden. Reden hiervoor is dat we dezelfde (internationale) indeling als het EK Cross hanteren. Bij de junioren kunnen dus (internationale) atleten deelnemen die jonger dan 20 jaar zijn.

Prijsuitreikingen

Op zondag zal de Europese prijsuitreiking direct aansluitend op de finish plaats vinden.