Wie winnen de internationale Crossgala’s? De Warandeloop blikt vooruit

De zondag staat bij de Loket.nl Warandeloop Tilburg zoals gebruikelijk in het teken van topsport met de Internationale Crossgala’s. Traditiegetrouw kennen deze wedstrijden een uitermate sterke bezetting van topatleten uit heel Europa. Ook dit jaar zal er sprake zijn van veel strijd en competitie, cadeautjes worden niet zomaar wegegeven. Wie zou er dit jaar met de winst vandoor gaan? Wij hebben de sterren alvast verdeeld!

Mannen

Iets na 13u is het aan de mannen senioren om de galavoorstelling te openen met hun internationale Crossgala. Topfavorieten Richard Ringer (GER) en Dame Tasama (BEL) steken in de vorm van hun leven en weten beide wat het is om de Loket.nl Warandeloop te winnen. Echter zou dit de Warandeloop niet zijn zonder sterke (Europese) concurrentie. Yassine Rachik (ITA), Sondre Nordstad Moen (NOR) en Yannick Michels (BEL) hebben de laatste weken met sterke prestaties laten zien dat ook zij behoren tot de categorie ‘’favorieten’’. Hiernaast lopen Pieter-Jan Hannes (BEL) en Thijs Nijhuis (DEN) traditioneel sterk in Tilburg.  De Nederlandse inbreng komt van Khalid Choukoud, Michel Butter, Roy Hoornweg, Ronald Schroer, Jurjen Polderman en Jesper van der Wielen. Stuk voor stuk lopers die op een goede dag zomaar voor een verassing kunnen zorgen! Iets na half 2 weten wij wie zich een jaar lang winnaar van de Loket.nl Warandeloop Tilburg mag noemen. 

*** Richard Ringer (DUI), Dame Tasama (BEL)
** Yassine Rachik (ITA), Sondre Nordstad Moen (NOR), Roy Hoornweg, Yannick Michels (BEL)
* Pieter-Jan Hannes (BEL), Khalid Choukoud, Michel Butter, Ronald Schroer, Jurjen Polderman, Jesper van der Wielen, Thijs Nijhuis (DEN)

Om 13.50u klinkt het startschot voor de dames. Helaas heeft de organisatie de voorbije dagen veel afmeldingen moeten incasseren, bijvoorbeeld van de Zweedse toploopster Sarah Lahti (ZWE) en Ana Dulce Felix (POR), maar ook van Susan Krumins.

Neemt niet weg dat er nog altijd een ijzersterk deelnemersveld staat. De ogen zijn nu nog meer gericht op Maureen Koster, de 24-jarige atlete uit Boskoop die zo graag de Warandeloop eens wil winnen en een goede vorm steekt. Echter, Fabienne Schlumpf (ZWI) en Aicha Bani (SPA) zullen haar geen centimeter voorsprong gunnen en vastberaden zijn om een Nederlands feestje net als vorig jaar, toen Sifan Hassan er met de winst vandoor ging, te voorkomen. Steun kunnen zij vinden uit de Scandinavische hoek bij Live Sollheimdahl (NOR) en Linn Nilsson (SWE). De Nederlandse inbreng bestaat verder niet onverdienstelijk uit Elizeba Cherono, Ruth van der Meijden, Andrea Deelstra en Marcella Herzog. Mochten zij kunnen stunten dan lijkt niets een volwaardige EK-ploeg meer in de weg te staan. Omstreeks kwart over 2 weten wij meer! 

*** Maureen Koster
** Fabienne Schlumpf, Aicha Bani
* Elizeba Cherono, Ruth van der Meijden, Andrea Deelstra, Marcella Herzog, Live Sollheimdahl (NOR), Linn Nilsson (SWE)