Warandeloop krijgt Instagramtips van toptalent Jasmijn

In de atletiekwereld staat Jasmijn Lau (17) al jaren te boek als een groot talent. De atlete uit Velp is al vele jaren het vierde weekend van november te vinden in de Oude Warande in Tilburg. Afgelopen zomer brak ze definitief door met een uitmuntende 16.33 min op de 5km tijdens de Marikenloop. Wij spraken met Jasmijn over Instagram, de Warandeloop en haar verwachtingen voor 27 november.

Hoi Jasmijn, voor het grote publiek ben je misschien nog een onbekende maar in de atletiekwereld maak jij al langer naam als groot talent. Afgelopen zomer liep je bij de Marikenloop als B-junioren een indrukwekkende tijd van 16.33 min op de 5km, een Nederlandse besttijd. Kun je jezelf even voorstellen?

Hii, ja ik ben dus Jasmijn. 17 Jaar oud en ben verslaafd aan hardlopen. Ik woon in Velp, dat ligt dichtbij Arnhem. Ik train daarom ook op Papendal in een hele leuke groep onder leiding van Honoré Hoedt. Ik doe al vanaf mijn 7e aan atletiek en heb eerst altijd meerkamp gedaan. Ik zit nu in het 6e jaar van het VWO en ben van plan volgend jaar Geneeskunde te gaan studeren omdat ik sportarts wil worden. Verder hou ik erg van sushi en mijn hondje Ginger!

Volgende week sta jij aan de start van de Loket.nl Warandeloop Tilburg. Wat vindt je van deze wedstrijd en met welke verwachtingen reis je af richting Tilburg?

Dit wordt mijn 4e keer Warandeloop en ik heb er onwijs veel zin in! Mijn hart ligt bij het crossen. Dit vind ik echt het allerleukste om te doen. De Warandeloop is altijd een super gave snelle wedstrijd en de sfeer is heel leuk door al het publiek en de toplopers aan de start. Ook is het altijd leuk dat er veel internationale deelnemers aan de start staan, dat maakt het extra spannend. Ik hoop dat het deze week nog flink gaat regenen, zodat het parcours er lekker modderig bij ligt volgende week!

Naast je hardloopprestaties ben je ook regelmatig online te vinden en heeft ons Social Mediateam jou op Instagram al opgemerkt door de berichten die je van ons liket. Volg jij stiekem ook je grote voorbeelden of concurrentes online om te zien wat zij allemaal uitspoken?

Jazeker! Ik volg veel atleten op Instagram. Het is altijd erg inspirerend om de post van Susan Kuijken, Allyson Felix en Usain Bolt te zien. Veel van mijn concurrenten zijn tegelijkertijd ook vriendinnen dus hen volg ik ook, met plezier!

Sinds enkele weken heeft de Warandeloop een eigen Instagramkanaal. Heb jij als atleet en ervaren Instagrammer nog tips voor ons?

Lekker veel foto’s posten! Throwbacks naar vorig jaar zodat we er allemaal extra veel zin in krijgen. En na de race alle mooie actiefoto’s natuurlijk.

 

Inschrijven voor de Loket.nl Warandeloop Tilburg is nog steeds mogelijk via deze link.