Trendy Nordic Walking te beoefenen tijdens de Loket.nl Warandeloop Tilburg

Op zaterdag 26 november 2016 wordt tijdens de Loket.nl Warandeloop Tilburg de mogelijkheid geboden om aan het onderdeel Nordic Walking & Sportief Wandelen deel te nemen over 5, 10 en 16 km.

Nordic Walking is de snelst groeiende buitensport van Nederland. Het is de ideale fitnessvorm die je kunt beoefenen in groepsverband, met een laagdrempelig karakter. Tijdens het wandelen kan je genieten van de natuur om je heen en ondertussen sportief bezig zijn. Doordat het zo’n laag instapniveau heeft kan iedereen hier aan meedoen. Tevens heb je een zeer geringe kans op blessures!

De route kent zowel verharde als onverharde wegen (bos- en zandpaden). De onverharde paden maken de wandeltocht ongeschikt voor kinderwagens en dergelijken. Honden, al dan niet aangelijnd, zijn niet toegestaan. Er is bij de Universiteit parkeergelegenheid, maar we verzoeken deelnemers uit Tilburg zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

U vertrekt vanaf het centrale startterrein. De 5 km loopt door de Oude Warande en het Wandelbos. De 10 en 16 km loopt voor een belangrijk deel over de nieuw (goed) uitgezette wandelroutes in de bosrijke omgeving van Tilburg-West. Na ca. 6,5 kilometer kunt u kiezen of u de 10 of 15 km loopt. 

De route wordt op papier verstrekt. Omdat u over goed uitgezette routes loopt kunt u zich goed oriënteren. Er zijn voldoende mogelijkheden voor het inlassen van een rustpunt. Er is minimaal één cateringpunt onderweg. Deze informatie staat op de routebeschrijving duidelijk aangegeven. Het mountainbike EHBO team is aanwezig op het parkoers, het nummer waarop ze te bereiken zijn wordt bij het aanmeldpunt aangegeven.

 

Inschrijven

De inschrijving is ondertussen geopend. Inschrijven met korting kan tot en met 4 november 2016, de voor-inschrijving loopt dan nog van 5 tot en met 18 november en de na-inschrijving start vanaf 19 november.