Topsport, gezelligheid en een uniek evenement in de Oude Warande!

De Internationale Loket.nl Warandeloop Tilburg is een driedaags internationaal hardloopevenement in Tilburg dat steeds in het vierde weekend van november plaatsvindt. Het evenement kent ieder jaar zo’n 5.000 deelnemers en 12.500 toeschouwers. De bekendste onderdelen zijn de zondagse galawedstrijden, maar daarnaast kent het event gedurende het weekend een uiteenlopend recreatief programma. Dit jaar vindt de Loket.nl Warandeloop plaats op 25, 26 en 27 november en deze editie heeft een bijzonder tintje: de Loket.nl Warandeloop viert haar 60e verjaardag!

Cees van Loon, voorzitter van de Warandeloop: “Het mooie van ons evenement is dat er feitelijk niemand niet mee kan doen: we organiseren wedstrijden voor Europese toppers en voor de beginnende loper, maar ook voor mensen met een beperking en, via Warande by Night, voor mensen die eigenlijk niet zo veel waarde aan het hardlopen zelf hechten, maar des te meer aan de gezelligheid. Dat maakt de Loket.nl Warandeloop toch wel uniek en we zijn er ook trots op dat het evenement volledig op vrijwillige basis wordt georganiseerd.”'

Programma

Het weekend bestaat uit drie dagen en kent een breed scala aan onderdelen.

Vrijdagavond
Op de vrijdagavond wordt het weekend ingeluid met Warande by Night. Warande by Night is een avondrun die helemaal in het teken staat van licht, muziek en beleving. Je loopt 2 tot 5 kilometer over een uniek verlicht parcours met de nodige entertainment onderweg. Bij je inschrijving krijg je verschillende bijpassende goodies én je eerste consumptie voor de supergave afterparty, die op hetzelfde terrein plaatsvindt. De eerste 500 deelnemers ontvangen daarnaast een gratis Warande by Night running shirt.

Zaterdag
De zaterdag staat in het teken van de Nationale Jeugd Crossdag, met daarbij het Tilburgse Scholen Kampioenschap Cross, wedstrijden voor jeugdatleten en de G-loop. Tevens vinden de onderdelen Nordic Walking, een halve marathon, trimlopen over 5 en 10 km en de B-loop plaats.

Zondag
De zondag vormt een spetterende afsluiting van een uniek evenement. In de vroege ochtend staan er opnieuw trimlopen over 5 en 10 km op het programma. Na de trimlopen is het de beurt aan de Europese topatletiek voor de Crossgala’s, die onderdeel uitmaken van het Lotto Crosscircuit, en de Brabant Nations Cup. Door deze Crossgala’s behoort de Warandeloop tot de vijf beste cross-events van Europa.
Als klap op de vuurpijl mag het bedrijfsleven de gezonde strijd met elkaar aan gaan tijdens de Van Spaendonck Businessrun.

Side Events

Naast het al zo brede scala aan onderdelen, organiseert de Loket.nl Warandeloop ook een aantal in het oog springende side events:

Warandeclinics
A.V. Attila en Tilburg Road Runners organiseren in samenwerking met de Loket.nl Warandeloop dit jaar voor de derde keer Warandeclinics. Via deze clinics kan iedere beginnende en recreatieve loper zich op een professionele manier voorbereiden op een van de recreatieve onderdelen tijdens de Loket.nl Warandeloop 2016.
Tien zondagochtenden verzorgen gediplomeerde trainers van A.V. Attila en Tilburg Road Runners clinics zodat jij tijdens de Loket.nl Warandeloop succesvol de 5 km, 10 km of halve marathon kunt voltooien. Bij het inschrijfgeld voor de Warandeclinics zit je startbewijs voor de Loket.nl Warandeloop inbegrepen! Daarnaast krijgt iedere deelnemer een trainingsschema en krijg je advies over schoeisel, kleding en voeding.

JOGG-projecten
Tilburg is sinds 2013 aangesloten bij Jongeren Op Gezond Gewicht en sindsdien draagt de Loket.nl Warandeloop actief bij aan de lokale Jongeren Op Gezond Gewicht-aanpak in Tilburg. In de aanloop naar de Warandeloop worden op 34 basisscholen hardlooptrainingen gegeven en naschoolse activiteiten georganiseerd, waarbij kinderen op laagdrempelige wijze kennis kunnen maken met de loopsport. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met Sportbedrijf Tilburg, ROC Sport en Bewegen en TimTom Events. Tijdens de Warandeloop wordt vervolgens nog eens extra veel aandacht besteed aan de basisscholieren. Zo kunnen zij zich onder meer vermaken in het 400m2 groot TimTom Speelpaleis en krijgen ze van Albert Heijn Tilburg een gezond snackpakketje.
Met dit alles draagt de Warandeloop aan de Tilburgse JOGG-doelen: de stijging van overgewicht bij kinderen van 0 tot 12 jaar om te zetten in een daling.

Business Meets Sports
In nauwe samenwerking met de provincie Noord-Brabant  en Business Meets Sports wordt de workshop Ondernemen = Topsport en Topsport = Ondernemen georganiseerd. Voor dit exclusieve event wordt een twintigtal Brabantse ondernemers uitgenodigd door de provincie Noord-Brabant.
Tijdens de workshop worden teams gevormd met daarin drie tot vier ondernemers gekoppeld aan een jonge talentvolle sporter. Enerzijds begeleiden de ondernemers deze middag de topsporter in business gericht denken. Anderzijds ervaart de ondernemer van de topsporter hoe veeleisend het is met een duidelijke focus telkens weer een topprestatie neer te zetten. Het thema van de workshop is nog niet bekend.

Deelname aan de Loket.nl Warandeloop

De inschrijfdata voor de jubileumeditie van de Loket.nl Warandeloop zijn als volgt:

  • Tot en met 4 november schrijf je in met korting
  • De voorinschrijving is hierna nog open tot en met 18 november
  • Na-inschrijving vanaf 19 november en tijdens het event

Voor meer informatie over de Loket.nl Warandeloop, maak gebruik van onderstaande contactgegevens.
Informatie:
Website: www.warandeloop.nl
E-mail: info@warandeloop.nl
Twitter: @Warandeloop.nl
Facebook: /Warandeloop.nl