Spectaculaire opening van jarige Loket.nl Warandeloop

Gisteravond is onder adembenemende omstandigheden de aftrap gegeven voor drie dagen lang feest, gezelligheid en sportiviteit in de Oude Warande in Tilburg. Voor de derde keer stond de vrijdagavond in het teken van Warande by Night, met bijna 1.000 deelnemers groter dan ooit. Deze funrun waarbij licht en geluid centraal staan, werd geopend via een imponerende openingsshow waarbij ook burgemeester Noordanus aanwezig was.

Refugee Gallery

Dat de Loket.nl Warandeloop meer is dan zomaar een sportevenement werd gisteravond meer dan eens duidelijk. Ammar Alkhatib kreeg de ruimte en aandacht die hij verdiende als vluchteling en fotograaf. De 28-jarige Syriër kwam in oktober vorig jaar aan in Nederland, zonder spullen maar met een grote passie voor foto- en videografie. Gisterenavond werd een Refugee Gallery opgetuigd: een entreehal met een selectie van de foto’s die Ammar het afgelopen jaar maakte in en rond Tilburg. Rond de klok van half 7 verrichtte burgemeester Noordanus hier samen met Ammar de ceremoniële opening van de Loket.nl Warandeloop 2016.

Openingsshow van ongekend niveau

Hierna verplaatsten de enthousiast uitgedoste en fel aangeklede deelnemers zich richting het startterrein. In de opeenvolgende minuten ontstak zich een openingsshow waar een gemiddeld dancefestival jaloers op zou zijn. Lichtflitsen, muziek, vuur en rook zorgden voor een prachtige sfeer in de pikdonkere Oude Warande. Na een countdown werden de deelnemers door een enorm confettikanon het bos in geschoten voor hun 2 tot 5 kilometer over het uniek verlichte parcours met het nodige entertainment onderweg.

Nog lang onrustig

De deelnemers genoten zichtbaar van de gezellige en sportieve sfeer die overheerste midden in het donkere bos. Na de finish ging iedereen op in het feestgedruis. DJ’s en live artiesten zorgden ervoor dat het nog lang onrustig bleef in de Oude Warande. Foto’s en video’s van Warande by Night zijn te vinden op de Facebook-pagina van de Warandeloop.

Dag 2

Zaterdag gaat dag 2 van de 60-jarige Loket.nl Warandeloop verder. Om 09.30 uur bijten de wandelaars het spits af, hierna volgt een tjokvol programma met onder meer bijna 2.000 kinderen die deelnemen aan de Nationale Jeugd Crossdag. En, het zonnetje schijnt in Tilburg.