Refugee Team Tilburg: een absolute meerwaarde

In opdracht van de provincie Noord-Brabant heeft More2Win het project Refugee Team Tilburg ontwikkeld. Samen met de gemeente Tilburg is dit project gelanceerd tijdens Loket.nl Warandeloop. Een unicum waarbij wij trots zijn om het voortouw te mogen nemen.

Een grote groep bestaande uit 25 vluchtelingen met een toegekende status in de gemeente Tilburg, stak rondom en tijdens de Warandeloop de handen uit de mouwen: ze werkten mee in de op- en afbouw en hebben in het weekend verschillende vrijwilligersfuncties op zich genomen, variërend van ondersteuning in logistiek, catering en beveiliging. Bijzonder was dat de groep vrijdagavond ook deelnam aan Warande by Night.

Een goede opleiding, samen sporten en voorbereiden op de arbeidsmarkt zijn de belangrijkste pijlers binnen het RTT project. Het meehelpen tijdens de voorbereiding en het evenement zelf zorgt voor de nodige werkervaring die kan helpen bij het vinden van een baan en het opbouwen van een mooie toekomst. Een kans die deze gemotiveerde mensen meer dan verdienen.

De wijze waarop rondom de Warandeloop vluchtelingen worden betrokken bij een sportevenement is uniek.

“Als hardloopevenement kan je zoveel meer doen dan races van start tot finish organiseren; je kan veel meer betekenen voor de maatschappij. We hebben door de jaren heen ook een speciale band opgebouwd met vluchtelingen. Niet alleen doen er al jaren vele jongeren van AZC’s mee aan onze scholierenlopen, maar denk ook aan Sifan Hassan; als 18-jarige vluchteling nam ze al deel aan de Warandeloop en in 2013 liep (en won) ze hier haar eerste wedstrijd als Nederlandse,” aldus voorzitter Cees van Loon.

Wij zijn blij met de aanwezigheid van het Refugee Team Tilburg, mede door hun hulp hebben wij een prachtige 60e verjaardag kunnen vieren. Een samenwerking die wat ons betreft voorlopig nog geen einde kent. “Met een succesvolle start tijdens de Warandeloop Tilburg in 2016 kunnen andere gemeenten en organisaties van sportevenementen geïnspireerd worden tot eenzelfde aanpak. In samenwerking met de Provincie Noord-Brabant, More2Win en de gemeente Tilburg is de ambitie uitgesproken om het traject met Refugee Team Tilburg de komende drie jaar uit te rollen tot en met het EK Cross 2018.”

Meer foto's van Refugee Team Tilburg en de Loket.nl Warandeloop 2016 vindt u op onze Facebookpagina.