Inschrijving jarige Warandeloop geopend

De Loket.nl Warandeloop Tilburg bestaat 60 jaar en de inschrijving voor de jubileumeditie is inmiddels geopend. Op 25, 26 en 27 november staat de Oude Warande drie dagen lang in het teken van top- en breedtesport en van gezonde strijd en gezelligheid. De organisatie laat ondertussen het 60-jarig bestaan niet onopgemerkt voorbij gaan.

Drie dagen Warandeloop

Het grootste veldloopevent van Nederland beslaat inmiddels drie dagen; na de spectaculaire fun run, Warande by Night op vrijdag, staan er verdeeld over de zaterdag en zondag op het programma: wandeltochten, wedstrijden voor basisscholieren, jeugdlateten, masters, trimlopen, halve marathon, G-atleten, Businessrun en de internationaal gelouterde Crossgala’s. Er worden 5.500 deelnemers verwacht. 

Nieuw logo en website

Het 60-jarig bestaan van de Warandeloop is door de organisatie aangegrepen om het event in een nieuw jasje te steken. Zo ontwierp Bureau voor Beeldvorming in de persoon van Niek Frijters een nieuw logo en huisstijl. “De nieuwe huisstijl is eigentijds, straalt professionaliteit, dynamiek en vrolijkheid uit, alle kwaliteiten die ook aanwezig zijn op dit 60-jaar jubilerende hardloop-event."

Ook bouwt QForma een geheel nieuwe Warandeloop-website, deze zal binnen enkele weken live gaan. “We zijn helemaal opnieuw begonnen met het vormgeven en bouwen, omdat we de huidige website zowel technisch als qua uitstraling te gedateerd vonden. Dat maakte het een vrij intensief project, maar het resultaat mag er zijn. Wanneer de mensen straks naar www.warandeloop.nl gaan, zien zij niet alleen een fraaie site, maar deze is ook nog eens responsive opgezet,” aldus Yannick van Bladel, developer bij QForma.

Voorzitter Cees van Loon is in zijn nopjes. “We zijn als organisatie trots op het feit dat de Warandeloop 60 jaar bestaat en dat we er ieder jaar samen met onze partners, de gemeente Tilburg en de provincie Noord-Brabant in slagen om een evenement neer te zetten dat mensen verbindt, ze in beweging brengt en dankzij de Crossgala’s aanzien geniet in heel Europa. Met het nieuwe logo en de nieuwe website krijgt de Warandeloop als het ware nieuwe energie; we kunnen er weer tegenaan.”

Inschrijven

De inschrijving van de jubileumeditie is geopend. De voor-inschrijvingsperiode loopt tot en met 18 november, echter, tot 5 november geldt er een speciaal kortingstarief. Ook na 18 november kan je nog inschrijven, zij het met een toeslag. Alle informatie over inschrijven, tarieven en starttijden is te vinden op de website van de Loket.nl Warandeloop: www.warandeloop.nl.

Warandeclinics

18 september starten de Warandeclinics: tien trainingen georganiseerd door AV Attila en Tilburg Road Runners ter voorbereiding op een van de recreatieve onderdelen tijdens de Loket.nl Warandeloop 2016. Alle informatie hierover is te vinden op warandeclinics.nl