Veelgestelde vragen - Parkoers

Hieronder vindt u per categorie een lijst met veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Stel deze dan via de button onderaan deze pagina. Wij proberen dan zo snel mogelijk uw vraag te beantwoorden.

Hoe is de ondergrond voor de verschillende onderdelen? Verhard of onverhard?

In de Oude Warande was bij alle disciplines het parkoers volledig onverhard. Dit jaar wordt er voor recreanten een keuze gesteld. Op zaterdag kunnen recreanten een wegwedstrijd over 5 kilometer, 10 kilometer of een halve marathon lopen. Op zondag kunnen recreanten een crosswedstrijd (volledig onverhard) lopen. De afstanden van de crosswedstrijden zijn 10.3 of 5.8 kilometer.

Is de start/finish van het wegparkoers op dezelfde plaats als de overige wedstrijden?

De start van de wegwedstrijden zullen ter hoogte van de finish van het crossparkoers zijn. Alleen dan op het asfalt natuurlijk. De finish is ook op deze plek.

Hoe zit het precies met het jeugdparkoers?

Het jeugdparkoers is een apart parkoers wat naast de andere parkoersen ligt. Het jeugdparkoers heeft ook een eigen aparte start. De laatste ca 150 meter van het jeugdparkoers zullen hetzelfde zijn als de overige parkoersen. Dus ze finishen op dezelfde plek als de overige onderdelen.

Voor meer informatie over parkoersen, klik hier.