Voorwaarden deelnameĀ 

Deze voorwaarden gelden voor deelname aan de Brabant Nations Cup en de crossgala's.

Gedubbelde atleten

De regelgeving staat toe dat de wedstrijdleider gedubbelde atleten uit de wedstrijd haalt. Deze atleten worden wel geklasseerd voor het verenigingskampioenschap.

Deze regel wordt als volgt toegepast:
Het uit de wedstrijd halen van gedubbelde atleten zal in ieder geval toegepast worden bij de senioren lange cross (mannen- en vrouwengala). Bij de andere wedstrijden kan de wedstrijdleider hiervan gebruik maken indien deze het voor het verloop van de wedstrijd noodzakelijk vindt.

Om atleten een indicatie te geven wanneer atleten uit de wedstrijd gehaald kunnen worden kan de volgende regel toegepast worden.

Vrouwen senioren lange cross (vrouwengala inclusief neo-senioren)
Vrouwen die (omgerekend) op de 5 KM een tijd lopen die meer dan 22.30 minuten bedraagt maken een grote kans dat zij gedubbeld worden en dus uit de wedstrijd gehaald worden.

Mannen senioren lange cross (mannengala inclusief neo-senioren)
Mannen die (omgerekend) op de 5 KM een tijd lopen die meer dan 18.30 minuten bedraagt maken een grote kans dat zij gedubbeld worden en dus uit de wedstrijd gehaald worden.

Bij de Masters en Junioren zal de wedstrijdleider alleen van deze regel gebruik maken indien deze het voor het verloop van de wedstrijd noodzakelijk vindt.

Klassering uit de wedstrijd gehaalde atleten
Atleten die voor de finish uit de wedstrijd gehaald worden zullen niet in de uitslag opgenomen worden.

SENIOREN B-LOOP
Senioren atleten die niet kunnen voldoen aan bovenstaande richttijden kunnen, conform voorgaande jaren, inschrijven voor de zogenaamde B-loop (zaterdag starttijd 15.30 uur). Deze B-loop heeft een eigen prijsuitreiking.

Categorie indeling

Bij de Warandeloop wordt voor het Europese veld het IAAF reglement aangehouden. Reden hiervoor is dat we dezelfde (internationale) indeling als het EK Cross hanteren. 

Neo-senioren / U-23

Bij de Warandeloop wordt voor het Europese veld het IAAF reglement aangehouden. Reden hiervoor is dat we dezelfde (internationale) indeling als het EK Cross hanteren. De Neo-senioren wedstrijd maakt bij de Warandeloop onderdeel uit van de senioren lange cross (mannen- en vrouwengala). De Warandeloop zal een aparte uitslag opmaken van de Europese Neo-senioren deelnemers. Ook zal er een aparte Europese prijsuitreiking voor neo-senioren plaats vinden.

Junioren A / U-20

Bij de Warandeloop wordt voor het Europese junioren veld het IAAF reglement aangehouden. Reden hiervoor is dat we dezelfde (internationale) indeling als het EK Cross hanteren. Bij de junioren kunnen dus (internationale) atleten deelnemen die jonger dan 20 jaar zijn.

Prijsuitreikingen

Op zondag zal de Europese prijsuitreiking direct aansluitend op de finish plaats vinden.